КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Опорний заклад освіти Кіцманський ліцей №1
Головна > Безпека В Школі > Що робити, щоб запобігти пожежі
Безпека В Школі

Що робити, щоб запобігти пожежі

01-09-2022, 13:35

 Що треба робити,  щоб унеможливити пожежу.

Як діяти, щоб запобігти трагедії та не допустити непоправних наслідків, якщо все ж пожежа виникла?

 Загалом, пожежна безпека - це дуже об'ємний комплекс заходів, які спрямовані на запобіганню пожежі, а якщо пожежа все ж виникла - на порятунок людей та якнайшвидше зупинення вогню.

 Усі ці необхідні дії та заходи детально визначені у Правилах пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України, які затверджені наказом Міністерства освіти і науки та є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ всіма учасниками навчально-виховного процесу (пункт 2, розділу І)               

У закладах освіти  постійно вивчаються та закріплюються правила пожежної безпеки з учнями,  проводяться навчання, як діяти у випадку пожежі.

 На постійному контролі в адміністрації  проїзди й проходи до будівлі, споруд, які  мають бути завжди вільними.

 Забороняється перекривати проїзд до школи  власними автомобілями. У випадку небезпечної ситуації це унеможливить вчасні та ефективні дії пожежників.

 Крім того, треба пам’ятати, що заради спасіння людей пожежні розрахунки мають право на безперешкодний доступ до всіх житлових, виробничих та інших приміщень, а також на застосування будь-яких заходів, спрямованих на рятування населення, запобігання поширенню вогню та ліквідацію пожежі. Матеріальні збитки, пов’язані з пошкодженням майна під час гасіння пожежі не відшкодовуються. Про це зазначено у пунктах 6, 7 статті 80 Кодексу цивільного захисту України.  

Тобто, пожежники  мають право самостійно звільнити підходи до місця гасіння пожежі. Майно, в тому числі автомобілі , можуть бути пошкоджені або знищені без відшкодування.

 Тому закликаємо батьків та тих, хто живе поблизу закладу освіти, не ставити автомобілі біля протипожежних проїздів! Відповідально поставившись до цього, ви можете врятувати життя не лише власній дитині, а й усім дітям, які відвідують заклад освіти.

 Пам'ятаємо: життя - то найвища цінність!

  

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ БЕЗПЕКА В ШКОЛІ →