КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Опорний заклад освіти Кіцманський ліцей №1
Головна > Новини > Заняття з елементами АРТ-терапії «Збережемо ментальне здоров’я”
НОВИНИ

Заняття з елементами АРТ-терапії «Збережемо ментальне здоров’я”

10-04-2024, 09:58

 Ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку – психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.

Людина може розрізняти свої емоції, керувати ними та гармонійно функціонувати, здатна спілкуватися й будувати стосунки з іншими, розвивається й навчається, позитивно оцінює себе, приймає та любить, ухвалює власні тверді рішення, нормально адаптується до нових умов життя, може розв’язувати проблеми.

У рамках заходів програми ментального здоров’я «Ти як?» практичний психолог Руслана Ісопеску продовжувала знайомити педагогів із техніками щодо збереження ментального здоров’я на занятті з елементами АРТ-терапії «Збережемо ментальне здоров’я”. Були запропоновані техніки для підтримки та стабілізації емоційного стану, де педагоги мали змогу попрацювати зі своїми емоціями, обговорити та створити свою ресурсну валізу, а також розморозити свої емоції.
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →